Ελληνικά English
ΑρχικήΙατρείοΒιογραφικόΕπικοινωνία

 

ΑΔΑΜ Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ειδικός Ορθοδοντικός

DDS, MSc

 

Ο Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως γενικός οδοντίατρος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως και τον Αύγουστο του 2004 εργάστηκε στο ιατρείο του Δρ. Στέλιου Καραμάνη στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2007 με βαθμό άριστα, λαμβάνοντας το Master of Science στην Ορθοδοντική. Με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το Σεπτέμβριο του 2008 αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική, ενώ το Νοέμβριο του 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος της Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.

 

Τον Ιούνιο του 2008 παρουσίασε στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας (ΕΟS) στη Λισσαβώνα Πορτογαλίας την επιστημονική του εργασία με τίτλο: «3D CT Evaluation of Nasal Volume Changes Induced by Rapid Maxillary Expansion”. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, στο οποίο είναι και μέλος του συντακτικού συμβουλίου αναθεώρησης.

 

Από τον Νοέμβριο του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης συνεργάζεται με την οδοντιατρική εταιρεία Smiles στην Ιρλανδία.

 

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

 

Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος

Ορθοδοντική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος

Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας

Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Ομοσπονδία

Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία

Αμερικανικός Σύλλογος Ορθοδοντικών

Ιρλανδικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο

    ?p=18 ?p=31
    Powered By D.A.S. |UpMate | Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Host